21/2/17

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤOΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ E.K. ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 7/2017

                       
Αθήνα, 20/2/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤOΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ E.K. ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS
  Στις 28 Δεκέμβρη, η εργοδοσία της ACS Ζωγράφου, μέσω του υπεύθυνου  του καταστήματος, απέλυσε για δεύτερη φορά το μέλος της ΑΠΕΤΤ συνάδελφο ΕυθύμηΚαρκανιά με σαθρές αιτιολογίες.
  Ο συνάδελφος δούλευε από το 2006 στην εταιρία ACS στο ίδιο κατάστημα, σωστός σε όλα τα εργασιακά του καθήκοντα, αλλά είχε και ¨αρνητικά¨: όλα αυτά τα 10 χρόνια συμμετείχε σε κάθε απεργία και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.
  Να αναφέρουμε πως και η πρώτη απόλυση που είχε γίνει το 2009 ήταν ντυμένη με μια σαθρή αιτιολογία όπως και η τωρινή, η οποία έπεσε στην επιθεώρηση εργασίας, σε δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων, στο πρωτοδικείο και στο εφετείο αλλά η επιστροφή του και το κέρδος σε θεσμικό επίπεδο λειτουργίας και υποχρεώσεων των δήθεν franchise και των εταιριών ταχυμεταφοράς  έγινε μέσα από ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης, αφού η εταιρεία δεν υλοποιούσε τις παραπάνω αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.
  Αξίζει να αναφερθούμε στην απόφαση που, πέρα από τα δεδουλευμένα και την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του, ξεκαθαρίζει το τοπίο στην λειτουργία των καταστημάτων των εταιριών της Ταχυμεταφοράς-Ταχυδρόμησης, την υπαλληλική ιδιότητα των ταχυδιανομέων, τις εργασιακές σχέσεις, όπως και τον μισθό που θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν στην εταιρία που κατέχει την Γενική Άδεια. Μια κατάσταση που συχνά πυκνά  οι δήθεν πράκτορες των εταιριών αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες  σκόπιμα αγνοούν και δεν εφαρμόζουν.  
   Η απόλυση του συναδέλφου ήρθε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος με αστείες προφορικές αιτιολογήσεις και με επιχρυσωμένες δικαιολογίες σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα μέρα με την μέρα προσπαθούν να τα κάνουν ανύπαρκτα το  κράτος και τα αφεντικά. 
  Επειδή τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου ΕυθύμηΚαρκανιά ως ρεβανσιστική, παράνομη και καταχρηστική  και διατρανώνουμε σε αυτούς που πήραν την απόφασή για την  απόλυση του πως δεν θα τους περάσει, όπως και αυτής του 2009.
Το ραντεβού στην επιθεώρηση είναι στις 22/02/17, στις 09.30π.μ., στο τμήμα ΣΕΠΕ Αθηνών, στη διεύθυνση Πατησίων 37.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του συναδέλφου ΕυθύμηΚαρκανιά στην εργασία του με τον ίδιο μισθό & με τα ίδια δικαιώματα.

Στηρίζουμε με την παρουσία μας στο ΣΕΠΕ (Πατησίων 37) την Τετάρτη 22/2, ώρα 9.30π.μ.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Tο Δ.Σ. του

Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον