29/1/18

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Στις 13/3/18 δικάζονται 2 εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ και ένα πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ ύστερα από απαίτηση του τέως πρύτανη Θ. Φορτσάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο στις 30/10/14 τον «υποχρέωσαν δια της βίας να παραμείνει στην αίθουσα που θα γινόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου και ότι του αφαίρεσαν το δικαίωμα της ελευθερίας της κίνησης.» Στη βιομηχανία διώξεων εντάσσεται και η δίκη ενός φοιτητή για γεγονότα της ίδιας περιόδου στις 29/3.
 Η  καταγγελία του τότε πρύτανη είναι ολοφάνερο πως  είχε σκοπό να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία και τον  αγώνα  που έδιναν οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ μαζί με τους φοιτητές για καλύτερες συνθήκες μέσα στο Πανεπιστήμιο  υγειονομικές και εργασιακές   , αγώνα ενάντια στην επιβολή  διαθεσιμότητας 400 εργαζομένων , αγώνα  στην ελεύθερη σκέψη μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που αν μη τι άλλο η διακίνηση των ιδεών και της ελεύθερης σκέψεις είναι το ζητούμενο .
Αυτό είναι ένα αντικειμενικό συμπέρασμα καθώς ήταν αυτός που ενώ κουνώντας το δάχτυλο στους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ και τους φοιτητές με την λογική του ¨νόμου και τάξης ¨ και με αυτό το τσιτάτο  δήθεν θα  έφτιαχνε ¨καλύτερο¨ το πανεπιστήμιο , στην ουσία   ¨έφτιαχνε¨ την πολιτική του καριέρα καθώς 6 μήνες μετά φαίνεται να ξέχασε το ¨καλό¨  του πανεπιστημίου  και κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ  σαν επιβράβευση της αυταρχικής πολιτικής και των κατασταλτικών μηχανισμών που άσκησε μέσα στο ΕΚΠΑ  .
 Η καταγγελία του Θ. Φορτσάκη  πως οι συνδικαλιστές – εργαζόμενοι και φοιτητές του ΕΚΠΑ τον εμπόδισαν να βγει από την αίθουσα εκτός ότι είναι αίολη και σαθρή έχει  και  μια αντίθεση που επιμελώς ξέχασε  , καθώς  ήταν αυτός που κλείδωνε τους εργαζόμενους στην πρυτανεία , ήταν αυτός που αρνιόταν στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο (ΑΔΕΔΥ)  να μπει στην πρυτανεία   ,  ήταν αυτός που δεν θυμάται την περικύκλωση αυτής από τα ¨δημοκρατικά ¨ ΜΑΤ και την εμπόδιση των  προσώπων της πανεπιστημιακής  κοινότητας μέσα σε αυτή .
Τέτοιες συμπεριφορές για εμάς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα δεν μας είναι ξένες , και φυσικά πιστεύουμε πως το θέμα δεν είναι ο χ , ψ  Φορτσάκης αλλά τα ίδια τα  αφεντικά  και το κράτος  που  προσφεύγουν στην στοχοποίηση την  καταστολή ,  σε ποινικές  διώξεις και πολλές φορές στην συκοφάντηση των αγωνιστών και του ίδιου του αγώνα που δίνουν.
Τα παραδείγματα της προσπάθειας καταστολής , τρομοκράτησης , ποινικοποίησης και στοχοποίησης  των αγώνων  πολλά ακόμα και σήμερα ,  μέσα από το  χτύπημα των εργασιακών κεκτημένων , την προσπάθεια υποβάθμισης της φοιτητικής κοινότητας , την ασυδοσία των αφεντικών που θεωρούν δούλους τους εργάτες μη τηρώντας ούτε καν αυτά που υπάρχουν ως νόμοι (τους)  , την ανεργία και την ανέχεια , όποιος σηκώνει κεφάλι  σε αυτές τις ορέξεις  πρέπει να απομονωθεί με όλες τις παραπάνω πρακτικές .
Για όλα τα παραπάνω στεκόμαστε  απέναντι σε κάθε είδους ποινικοποίηση και στοχοποίηση  αγώνων και αγωνιστών  εκφράζοντας  την έμπρακτη  αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναγωνιστές .      
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
   
        -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
          -ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
                                                                                   Αθήνα 29 Γενάρη 2018

           
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ –ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ